In Finnish,  Travel

Reissusa: 900 vuotta viidakon suojissa säilynyt Angkor Watin temppelialue hurmasi Roosan Kambodžassa

Minne matkustin

Matkustin ensin Hongkongiin, josta jatkoin muutaman viikon jälkeen Siem Reapiin, Kambodžaan.

Milloin matkustin

25.2.-1.3.2018.

Matkareitti

Matkustimme lentämällä suoraan Hongkongista Siem Reapiin kahdessa ja puolessa tunnissa.

Majoitus

Yövyimme Lotus Blanc Resort -nimisessä tasokkaassa hotellissa, noin vartin ajomatkan päässä Angkor Watin temppelialueelta ja viiden minuutin tuktuk-matkan päässä kaupungin keskustasta.

Miten varasin

Lennot varasin suoraan Cathay Dragonin sivuilta vertailtuani ensin eri lentoyhtiöiden hintoja ja majoituksen hankin booking.comin kautta.

Milloin varasin

Varasin reissun tammikuun puolivälissä.

Ketä matkusti mukana

Matkustin kahdestaan Hongkongissa asuvan poikaystäväni Chrisin kanssa.

Matkakulut

Cathay Dragon -lentoyhtiön lennot Hongkongista maksoivat kahdelta 6700 Hongkongin dollaria eli noin 740 €. Majoitus viiden tähden hotellissa maksoi neljältä yöltä yhteensä 450 Yhdysvaltain dollaria eli 388 €. Matkojen ja majoituksen lisäksi matkaa varten oli hankittava viisumi, jonka sai helposti netin välityksellä 30 dollarilla.

Matkan plussat

Angkor Watin temppelialueeseen tutustuminen oli upea kokemus, erityisesti aikaisin aamulla auringon noustessa, sillä 900 vuotta vanha valtava alue on uskomattoman hyvin säilynyt viidakon keskellä. Paikallinen opas kertoi kiinnostavia ja koskettavia tarinoita maan pitkästä ja monipuolisesta historiasta tutustuessamme raunioihin. Oppaamme oli myös varsin kokenut turistikuvien räpsijä, joka vähän väliä kehotti meitä innokkaasti poseeraamaan kohteiden edessä, joten matkamuistot tallentuivat myös hassuihin kuviin. Maan lähihistoriaan tutustuimme sotamuseossa, jossa sisällissodan veteraani esitteli meille aseita ja panssarivaunuja ja kertoi samalla omista raskaista sotakokemuksistaan. Hän oli saanut lempinimen Kissa onnistuttuaan välttämään varman kuoleman 13 kertaa. Reissussa parasta olivatkin upeiden historiallisten nähtävyyksien ja hyvän ruoan lisäksi juuri kohtaamiset paikallisten ihmisten kanssa.

Matkan miinukset

Maan hygieniataso on huono, mikä saattaa hieman hidastaa herkkävatsaisten matkailijoiden vauhtia.

Millaista perillä

Kaakkois-Aasiassa paljon matkailleena ja asuneena Kambodza muistutti paljon naapurimaitaan, mutta synkkä lähimenneisyys ja edelleen rehottava laajamittainen köyhyys antoivat maalle silti varsin omaleimaisen ilmeen. Paikallinen ruoka oli erittäin hyvää ja miedompaa kuin esimerkiksi Thaimaassa ja sää oli sopivan kuuma helmikuun lopussa.

Vinkit

Temppelialueeseen tutustumiseen kannattaa varata aikaa ja hankkia kolmen päivän pääsylippu 62 dollarilla. Valtavasta alueesta saa enemmän irti, jos palkkaa paikallisen, valtion virallisesti kouluttaman ja hyväksymän yksityisen oppaan. Meillä oli käytössämme opas ja autonkuljettaja ensimmäisenä päivänä, joten pystyimme liikkumaan helposti myös temppelialueen sisällä. Maassa käytetään myös paikallista valuuttaa rieliä, mutta mukaan kannattaa varata Yhdysvaltain dollareita, joita suositaan yleisesti.

Hintataso

Hintataso oli erittäin alhainen ja maittavan aterian sai katukeittiöstä muutamalla dollarilla. Hotelleissa ja fiineimmissä ravintoloissa hintataso oli jonkin verran korkeampi, mutta silti huomattavasti Suomea alhaisempi. Majoittuminen hostelleissa tai muutaman tähden hotellissa olisi ollut myös edullista, mutta valitsimme hieman paremman hotellin sen hyvän ja rauhallisen sijainnin vuoksi. Tuktuk-matka hotellilta keskustaan maksoi kaksi dollaria.

Tuliaiset

Toin paikallisia kauneudenhoitotuotteita ja yötorilta ostettuja edullisia vaatteita.

Menisitkö uudestaan

Kyllä.

Julkaistu Kale!:ssa 23.9.2018. Lue lisää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *